bl12-20-13.jpg

Jouluvalojohdonselvittelyapulainen. Ei tehnyt mieli koskea koko läjään.

Hyvää Lucian-päivää! Eikös tämä joku ruåttalaisten suuri juhlapäivä liene? Neitoja valitaan ja silleen. "Santa Lucia" jne.

Jotenkin tuo jatkuva harmaus ei ole taaskaan saanut ymmärtämään, että joulu on todellakin kahden viikon päästä jo ohi. Jouluvalot on pääosin laittamatta sisälle eikä pihallakaan ole kuin pari kolme hassua palloa roikkumassa amppelitelineessä. Kun sehän nyt vaan on niin, että pihan jouluvalot eivät näytä yhtään miltään, jos ympärillä ei ole lunta. Ja jos ne eivät näytä miltään, suotta haaskata kallisarvoista vapaa-aikaa mokomien virittelyyn. Halliin sentäs sain jouluvalot treenaajan avustuksella ripustettua, tosin ei ihan kaikkea, mitä olin suunnitellut. "Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty", sanotaan. Minulla on paaaaljon puolivalmista tehtynä!

Viikko vielä kärvistellään päivän lyhenemisen kanssa. Hirvitti tuossa aamulla ajatellakaan tulevaa jatkuvaa kesäaikaa. Lähdettiin poikien kanssa lenkille kahdeksan maissa ja varsin pimeää oli. Reilun puolen tunnin päästä alkoi kuitenkin valo lisääntyä eivätkä piskien kaulapantavalot enää hehkuneet pimeässä. Pelkkä ajatuskin siitä, että pimeys alkaisi väistyä vasta lähempänä kymmentä parinkin kuukauden ajan, kauhistutti. Vaan sitähän nämä jotkut haluavat, kun "illallla tulee niin aikaisin pimeää, ettei ennätä mitään harrastaa valoisassa töiden jälkeen". Olen tämän ennenkin sanonut ja sanon nytkin: jos Suomi siirtyy jatkuvaan kesäaikaan, ei mene kovinkaan monta vuotta, kun koulupäivät ja virastoajat alkavat tuntia nykyistä myöhemmin ja näin menetetään jälleen valoisat illat.