Luvattoman pitkä päivitystauko takana, etten sanoisi. Saapa nähdä, miten kuvien lisääminen onnistuu, kun päivitin tietokoneen nykyaikaan. Tässä on pikkuisen vielä opettelemista mm. kuvien käsittelyssä. Onnistuin sentään saamaan toisen kameran kuvat koneelle, ei kauan kone tuhissut, kun 430 kuvaa oli siirretty. Eli koko kameran kuvavalikoima saman tien. Pitäisikin tehdä toiselle kameralle sama temppu, onnistuneekohan yhtä helposti?

Mitäs muuta tässä onkaan touhuttu sitten elokuun. Vimpeli taisi voittaa pesäpallon suomenmestaruuden ja koiratanssin suomenmestaruus tuli samana päivänä tutulle koirakolle, onnea vaan sinne vielä kerran. Rally-tokokurssia tuli pidettyä viiden kerran ajan periaattella, että nyt olen täysinoppinut kouluttaja lajiin, kun olen käynyt rally-tokotuomarin koulutuksessa puolen tunnin ajan sekä osallistunut kertaalleen kokeeseen tuloksen saaden. Ei kai sitä muuta tarvita? Oikeasti, rally-tokon liikkeet varsinkin alimmissa luokissa ovat sen verran yksiselitteisiä, että kyllä ne tuollakin "koulutuksella" pitäisi saada sisäistettyä, että voi niitä muille opettaa.

Kerhon jäsenlehtikin tuli tehtyä. Pikkaisen tuli näpäytettyä kerhon toimintaa, mutta ei niin kovasti, kuin alunperin meinasin. En ollut tekstinkirjoitushetkellä enää ihan niin kärttyisellä päällä kuin tekstiä suunnitellessani... Miksihän minun pitää ajoittaa lehden tekeminen aina niihin samoihin aikoihin, kun töissäkin olisi kiirettä eli alkukuuhun? Siinä sitten stressaan molempia.

Viime viikolla aloitin toisen rally-tokokurssin pitämisen, tällä kertaa Evijärvellä. Naapuriseurasta pyysivät vetämään heillekin kurssia. Tuskin pyytävät toista kertaa.

Rally-tokoa lisää. Olen nyt käynyt pari kertaa rally-tokotuomarin ohjaamissa koulutuksissa molempien piskien kera. Ehkä olisi kannattanut käydä ensin tutustumassa Alajärven koirahalliin, ennenkuin menee sinne treenaamaan vieraiden ihmisten silmien alle. Eihän Poju pysynyt aisoissa oikeastaan lainkaan, kertaalleen makasin jo lattialla rähmälläänkin, ja Nikkekin huusi koko ajan. Onneksi treenikaveri vei Nikken pihalle Pojun vuoron ajaksi. Tänään meni jo paljon paremmin, pysyin mm. pystyssä koko Pojun koulutussession ajan. Tuomarikin oli sanonut meidän jo poistuttua paikalta, että Poju on mennyt eteenpäin ja se oikeasti osaakin jotain, kun malttaa keskittyä. Treenikaverit taas sanoivat, että minun pitää mennä seuraavaan kokeeseen Nikken kanssa. Kunhan kuvittelevat. Nikke toimii tasan silloin, kun minulla on makupala kourassa ja koura Nikken nenän edessä.

Vieläköhän tämän joulun alla jaksaisi näperrellä joulukalenterin parissa? Aika näyttää... Hetken oli jo oikein jouluisen näköistä pihalla, melkein alkoi jo jouluttaa. Onneksi tilanne normalisoitui vajaan viikon kuluttua. Ja tietysti jäi jouluiset kuvat ottamatta.

On tämä uusi kone oikeastaan aika kätevä. Tuntuu hassulta, kun ei tarvitse odottaa netissä sivun latautumista puolta päivää, tai ainakin melkein niin kauan meni vanhalla koneella. Meinasi vain myyjällä mennä jauhot suuhun, kun kysyin varsin viattoman näköisenä, että kai tämä kone nyt kestää sen minkä edellinenkin eli kymmenen vuotta. Luulin muuten siirtäneeni useita tiedostoja ulkoiselle kovalevylle, mutta olinkin laittanut ne jonnekin muualle. Pahus. Jotenkin ne pitäisi sieltä vielä saada pois. Ne n. 4200 sähköpostiviestiä oikeastaan saavat jäädä vanhalle koneelle ihan rauhassa. Myös se Soneran lasku, minkä eräpäivä lienee piakkoin.