Ollaan nyt Nikken kanssa oltu muutaman viikon ihan vaan pihalla. Ensin piti (muka) haravoida ja (muka) kerätä käpyjä, sitten tehdä kasvihuonetta. Portaiden, terassikaiteen ja agilityesteiden tekoprojektit ovat vielä edessä. Nyt oikeastaan jo voisi haravoinnin tältä keväältä unohtaa, vaikken paljon alkua pitemmälle siinä päässytkään, kun koko ajan on tullut vettä. Kasvihuone sen sijaan on odottelemassa jo kasveja, valmistui eilen illalla päällisin puolin.



Projekti alkutekijöissään.



Vatupasseilua.



Vähän on harvahko kasvihuoneeksi, tuumaa Nikke.



Kasveja vaille valmis.


Voi olla tekemistä saada toistasataa tomaatintainta mahtumaan kahdeksan neliön huoneeseen. Tai siis mahtuvat toki, mutta ehkei ihan niin väljästi kuin olisi tarve.

Siitä käpyjenkeräämisestä pikkuisen. Kun piha on täynnä mäntyjä, niin käpyjä kyllä piisaa. Koivun alta kuitenkin löytyvät ne suurimmat käpykasat. Koivu ei vissiin oikein hääppöisiä käpyjä tuota, kun kaikki ovat jotenkin pöhöttyneen näköisiä ja siemenetkin puuttuvat.



Koivunkäpyjä.

Tänään vietettiin pihalla monta tuntia heti aamusta. Yhdeksän maissa mentiin koepaikalle, kymmeneltä oltiin vuorossa, sitten odoteltiin vartin yli yhteen, että saatiin koe päätökseen. Kun kahden maissa saavuttiin kotiin (on se kumma, miten sieltä koepaikalta ei vaan voi lähteä ennenkuin kaikki muutkin ovat lähteneet), on Nikkeliini siitä lähtien vedellyt sikeitä. Tai no, käytiin tässä kuuden maissa koirakoulussa vielä viimeisen kerran ennen taukoa. Piän piski oli niin väsy, että räkytti lähes taukoamatta koko tunnin.

Niin joo, siis käytiin kokeessa. Menihän se ihan kohtuullisesti ainakin edellisiin kokeisiin verrattuna. Vaikkei ykköstä tullutkaan, niin silti olen äärettömän tyytyväinen tulokseemme. Edistystä on tapahtunut.

Koepaikkana Vimpelin Vinnin kenttä, tuomarina Marko Puranen.

1. Luoksepäästävyys 10 (oli hiljaa ja oikein nätisti)

2. Paikallamakuu 8,5 (pientä vinkumista alussa, sen jälkeen rauhallinen, nousi istumaan ennen käskyä. JA liikkeen päätyttyä ennen pisteiden saantia aloitti hirmuisen räkytyksen, kun oli niin pitkään joutunut olemaan hiljaa. Hädin tuskin sain piskin olemaan vaiti tuomarin antaessa pisteitä. Tekemistä oli myös saada koira kytketyksi, kun eläin vain olisi halunnut hypellä ja haukkua parin metrin päässä. EI häirinnyt muita ainakaan fyysisesti.)

3. Seuraaminen hihnassa 8 (osaa paremminkin, kontakti uupui lähes täysin, mutta tulihan se mukana)

4. Seuraaminen vapaana 7,5 (katso edellinen)

5. Maahanmeno 8,5 (vino, hidas istumaannousu)

6. Luoksetulo 9 (otti "pientä kontaktia" eli toisin sanoen jälleen tarkisti, josko kädessä mahdollisesti kumminkin olisi makupaloja)

7. Seisominen 8,5 (pysähtyi hitaahkosti, saattoi ennakoida istumisen, en muista)

8. Hyppy 0 (ei tää vaan suju, edellisiltana sentään yhdentoista maissa treenattiinkin)

9. Kokonaisvaikutus 8 (okei...)

Pisteet yhteensä 150,5, sijoitus 3./4. Hypyn vitonenkin olisi tuottanut ykkösen, mutta kun ei se hyppy ole treeneissäkään sujunut, niin en osaa olla pettynyt. Sen verran hyvin meni, että veri alkaa taas vetää muidenkin järjestämiin kokeisiin. Nikke ei tällä kertaa oikeastaan koepaikalla haukkunut muille koirille laisinkaan, ainoat haukut tosiaan tuli minulle paikallamakuun jälkeen.