Tämmöisen pätkän olin aloittanut jo heinäkuussa. Sitten unohtui salasana jälleen, ja salasanan talletuspaikka on... jossain.

Ehkä pitäisi käydä vähän tiheämpään kirjoittelemassa. Tai tokihan on toinenkin vaihtoehto - laittaa tällä kertaa uuden salasanan muistiin sellaiseen paikkaan, että se löytyy tarvittaessa (ja tarvettahan olisi nytkin ollut).

Laitetaanpas nyt muutama kuva. Volkkari.

bl2018-7-6.jpg

Olen jo niin tottunut tuohon korkeampaan kulkuneuvoon, että muutama päivä sitten mennessäni istumaan toiseen autoon, tipahdin viimeiset 15 senttiä aika vauhdikkaasti alas ja luulin jo meneväni lattiaan asti.

bl2018-7-4.jpg

Poikiilla omat yksiöt.

Tipusia. Telkkä pesi pihapiirissä. Tietysti poistui pesueineen juuri, kun olin itse lähtenyt töihin. Onneksi sain apukuvaajan.

bl2018-7-1.jpg

Äiti ja muutama lapsonen.

bl2018-7-2.jpg

Äitiä etsimässä.

bl2018-7-3.jpg

Katonrajan pöntöstä peltikatolle ja siitä liukua laskeutumisalustalle. Yksi penikka oli lähtenyt väärään suuntaan ja pudonnut toiselle puolelle navettaa, mutta oli avustettu takaisin muiden pariin.

Kaikenkaikkiaan pihapiirissä on pesinyt kottaraispariskunta, jollei kaksikin, varis, telkkä, miljoona paria pikkuvarpusia, kirjosieppo, tali- ja sinitiainen. 

Nuo ylemmät päivitykset siis heinäkuulta. Vähän vielä lisäystä.

Poijat pääsivät kesäkuun lopulla esiintymään Koiramaisiin iltamiin. Pojulla oli niinkin vaativa tehtävä, kuin esittää tokon liikkeestä maahanmeno, seisominen ja istuminen sekä luoksetulo. Kertonee jotain kerhon tämänhetkisestä tokoharrastuneisuudesta, kun Pojua joutui tähän tokonäytökseen käyttämään... Tokoon ei vain tällä kertaa muita esiintyjiä löytynyt.

bl2018-7-8.jpg

Ohjaajan suupielistä on luettavissa, että koira saattaa olla kovan käskytyksen alla matkalla esiintymispaikalle...Kuva Eeva-Maija.

Rallytokoon löytyi useampikin koira. Koska voittajaluokkaan ei yksikään RTK2:n omaava koira joko päässyt tai muuten vaan uskaltautunut, otettiin paikalle Nikke 8,5-v, kertaalleen tuloksen alokasluokassa saanut nakinperässäkulkija. Nikke suoritti tehtävän lähes täydellisesti, nakin imussa. Ei mitään ongelmaa oikealla puolella kulkemisessa eikä muutenkaan. 

bl2018-7-9.jpg

Nikke-nakkeloinen seuraa mallikkaasti nakkia. Kuva Eeva-Maija.

Iltamissa oli lisäksi PK-haku-, agility- sekä noutajanäytös. Kovasti jälleen väki noutajien esityksestä tykkäsi. Tänä vuonna sää suosi iltamiamme, joten yleisölajeihinkin oli tunkua. Houkutustenkujalla ei tainnut kovinkaan moni sortua nakkeihin ja temppuradalla nähtiin loistavia suorituksia. Tietovisalenkkeily osoittautui tänä vuonna haasteelliseksi, vain yksi lappu, jossa kaikki oikein.

Vielä kuva siitä agilitytreenistä, jossa ohjaaja ja kouluttaja antoivat koiralle eri käskyn.

bl2018-7-10.jpg

"Etkös sää käskenyt aalle? Mitä toi toinen sitten putkesta puhuu?" Kuva Leila.