Meillä on Pojun kanssa ehkä "hieman" hallintaongelmia. Käytiin tänään möllitokossa, enkä usko, että ihan heti ollaan virallisiin menossa.          

Luoksepäästävyys meni suhteellisen hyvin. Julma tärinä ja vapina, kun tuomari Niina lähestyi, mutta malttoi silti, melkein, pysyä aloillaan istumassa. Nousi ja kävi Niinaa nuuhkaisemassa, mutta palasi istumaan ihan itse. 10.

Paikallamakuussa nousi heti, kun käännyin koiraan päin. Olisi kumminkin pitänyt jäädä lähemmäs, kuten etukäteen tuomarille ilmoitin. Kävin laittamassa takaisin maahan ja jäin noin viiden metrin päähän, josta kävin varmaan viiteen kertaan komentamassa koiran takaisin samaan paikkaan, mihin sen olin jättänyt alunperin. Ei noussut kuin sen kerran, mutta käänsi takajalat sammakkoasentoon ja lähti tulemaan kohti... Toisesta koirasta ei piitannut mitään, ihmisistä kyllä. 0.

Hihnassa seuraaminen meni pätkittäin hyvin, pätkittäin ei. Ensimmäinen istuminen jäi tekemättä, kun tuomari seisoi juuri sillä kohdalla (varmaan ihan tarkoituksella ja kiusallaan), missä piti pysähtyä. Hihna ei mielestäni kiristynyt missään vaiheessa, ei edes käännöksissä. Välillä oli jopa katsekontaktiakin. 8.

Vapaana seuraaminen, no, voi sitä välillä seuraamiseksi sanoa, oli aikas mielenkiintoinen. Lähti hyvin mukaan, käännöksen jälkeen kävi moikkaamassa tuomaria, parilla huudolla takaisin seuraamaan ja taas läks. Eli ei mitään hallintaa. Pysyi kuitenkin kehässä ja palasi vierelle hetken säntäiltyään. Ehkä lievästi sanallisesti painostettuna. Jostain syystä saatiin nolla. Tiukka tuomari?

Maahanmenon alkuseuraaminen surkeaa, itse maahanmeno tosi nopea, pysyi paikallaan hyvin, vinohko perusasento. Mutta pysyi maassa käskyyn asti! 9.

Luoksetulo taattua Pojua. Malttoi odottaa käskyä, lähti heti vauhdilla, kääntyi nopeasti, mutta jäi vähän taakse ja tökki kättä kuonolla. Ei vissiin törmännyt eikä ottanut etutassulla tukea käännöksessä, kuten usein on tapana. 9.

Seisomisessa pysähtyi lähes heti ja seurasikin alkuun hyvin, mutta kun käännyin koiraan päin, se otti ja lähti tuomaria moikkaamaan, vai yrittikö häipyä jopa "kehästä". Tuli luokse, kun juoksin perään ja karjuin. Uusintayrityksessä malttoi odottaa, että pääsen vierelle, mutta muistaakseni ennakoi istumisen. 0.

Hypyssä käskin Niinaa tulemaan lähelle estettä häiriöksi, koska eräässä harjoituksessa kotosalla silloinen liikkuri Leila oli koiran mielestä äärimmäisen mielenkiintoinen, ettei oikein voinut edes hypätä. Kovan käskytyksen alla mentiin esteen äärelle, kovin katseli pieni koira tuomaria eikä estettä. Hyppäsi ensimmäisellä käskyllä, pysähtyi seisomaan liioitellun seiso-karjaisun myötä, liikkui sivuttain, kun tulin vierelle ja varmaan myös ennakoi istumisen. MUTTA ei mennyt Niinan luokse!!! 8,5.

Kokonaisvaikutus oli reippaasti yläkanttiin, kun tuomari tykkää Pojusta. 8.

Pisteitä yhteensä peräti 96 kolmella nollalla eli kun teki, teki hyvin. Yritettiin vielä toiseen kertaan kaikki liikkeet, kun toinen koira oli oman osuutensa suorittanut, mutta meni vielä huonommin kuin ensimmäisellä kerralla, kun tuli maanhaistelutkin mukaan kuvioon. Eli runsaasti tarvitsee pieni labradori häiriötreenejä, enemmän varmaan ihmishäiriötä kuin koira-, varsinkin liikkuri pitäisi saada kentälle kuljeskelemaan ja käskyjä antamaan. Samoin reissuja vieraille kentille tarvitaan. Maltti ei ihan vielä meinaa riittää, siis koiralla, täysi työ oli pitää se hallinnassa liikkeiden välillä, kun meinasi koko ajan ns. karata käsistä. Kuten muutamassa liikkeessä siis tekikin. Pahemmin en tohtinut Pojua kehua, ihan vain hiljaisella äänellä sanottu hieno koira ja pieni taputus saivat riittää, jotka nekin meinasivat olla liikaa... Vaan jospa tämä tästä, mieluummin tuommoista innokasta koiraa kouluttelee kuin jotain perässävedettävää.