Tulipa tässä menneellä viikolla laitatettua uusi polttoöljysäiliö vanhan tilalle. Ai sitä Nikke-koiran onnea, kun jatkuvasti lappasi uutta rapsutusväkeä kotipihalle! Pää kallellaan pieni Otus seurasi hyvin, hyvin tarkkaavaisesti portaalta kaivinkoneen touhuja. Jospa se pelkäsi luukätköjensä paljastumista?

Käväisin välillä muualla ja takaisin palattuani kaivinkonemies kysäisi äärimmäisen viattomasti, josko minä pääsen nettiin. Pahat aavistukset valtasivat mieleni vastatessani, että en taida päästä enää? Johon vastaus: et pääsekään! Tekevälle sattuu, tolpasta seinään kulkeva johto oli sitten osunut kauhaan - tai siis toisin päin, johto oli paikallaan ja kauha osui - ja se siitä piuhasta. Mutta hätähän ei ole tämän näköinen, korjuumiehet paikalle ja nettiyhteys on turvattu. Juu niin varmaan. Paikallisen sähköyhtiön miehet käväisivät paikalla ja totesivat koiranrapsutuksen lomassa, että ei ole heidän vallassaan korjaus. Eiku yhteyttä Soneraan. Robottivastaajan jälkeen iltapäivällä neljän maissa soittanut naisihminen anteeksipyytävästi totesi, ettei tohdi luvata korjuumiehiä seuraavaksi päiväksi, mutta kyllä sitä seuraavana arkipäivänä tullaan varmasti viimeistään korjaamaan. Toivotteli hyvät viikonloput ja sulki kiireesti puhelimen, ennen kuin tyrmistynyt nettiriippuvainen ennätti sisäistää sanoman. EI NETTIÄ NELJÄÄN PÄIVÄÄN!!! Vaan ikuinen optimisti minussa, se mikä bassetillekin tokoa opetti, kuiskaili, että tokihan korjaajat seuraavana päivänä tulisivat, ilman muuta. Eivät muuten tulleet.

Eihän siinä mitään. Ihminen on sopeutuvainen eläin. Onneksi perjantaina tulivat sekä Labradori- että Lapinkoiralehdet, olisi jotain tekemistä. Ai tuommoisia koiria ollut näyttelyssä. Katsonpa netistä, mitä muuta harrastavat. Tai enpäs katsokaan. Nythän olisi myös aikaa järjestellä kuvia tietokoneella. Automaattinen toiminto heti, kun kone käynnistyy: tarkistanpa sähköpostin. Ei yhteyttä. Mitäh! Voisinpa sitten ainakin tutkailla omia kotisivuja, josko laittelisi jotain uutta. Publish project: ERROR! Vaan saahan sitä muutakin tehtyä. Lehdetkin tuli luettua perusteellisesti. Katopas, Niinan pennuista olisi lisää tietoa netissä. Käynpäs vilkaisemassa. Tai no olkoon. *piip*. Päätin sitten lähetellä tekstiviestejä Raahen lappalaistutuille, saahan sen aikansa niinkin kulumaan. Heiii, pitääkin laittaa Anulle uusia kuvia Nikkestä. Laitankin heti. Ai niin. Voihan...

Maanantaiaamuna ensimmäisen työrupeaman jälkeen yhdeksän maissa kotiin palatessani kotipihassa oli ihana näky odottamassa: puhelinmiehiä!! Päivä pelastettu! Netti, mikä netti? Kai minulla nyt on parempaakin tekemistä kuin netissä surffailla?

 Kaivinkonetarkastaja. Mitä MINUN pihalleni on tuotu??