Nikkellä on muodostunut paha tapa rähistä autosta käsin ulkona näkemilleen koirille. Nyttemmin rähinä meinaa laajeta myös ihmisiin. Kai tässä joutuu taas ottamaan autoon mukaan äänenvaimentimia, kuten Turren ja Akun aikaan. Eli koirankeksipussi kuljettajan käden ulottuville ja siitä namia piskin kurkkuun ennen rähinän aloittamista eli heti, kun auton ulkopuolella näkyy jalankulkuliikennettä. Olisi vaan paljon helpompaa, jos piskillä olisi jokin tietty paikka, missä se autossa istuksii, kun nykyään seilataan takapenkkiä päästä päähän ja välillä perälläkin. Häkki ei taitaisi olla hassumpi hankinta.

"Minä mitään rähise. Ite rähiset."

Joulun aikaan pysäytin auton Nikken rähistessä eräälle tutulle koiralle. Ajettiin parkkiin lähettyville ja päästin koiran pihalle (hihnassa toki). Käskin käydä sanomassa asiansa henk.koht., ettei toisen tarvitse arvailla, missä mennään. Juu. rähinät loppui kyllä, ainakin Nikken puolelta. Tyttö vaan oli eri mieltä Nikken lähentelyistä, vaikka poika meni kutakuinkin kyljellään hivuttautuen toisen perää kohti. Ei onnistunut, ei. Vaan eipähän enää räkyttänyt autossa sillä matkalla.

Äskeisellä iltalenkillä tuli piiitkästä aikaa koira vastaan. Räyh, räyh, räyh, sanoi Nikke ja kiskaisi pään pannan läpi. Ja suoraan toisen luo. Onneksi vastapuoli oli varsin ystävällinen, koira ja taluttajat, eikä mitään sattunut. Nikkehän ei kyllä kimppuun käy, ainakin luulisin, ei ole ollut semmoisia elkeitä. Ongelmaksi muodostuikin koiran kiinniotto, koulutettu koira, muka. Tie oli vieläpä harvinaisen vilkasliikenteinen, mutta autoilevana ihmisenä tiedostan kyllä heijastinliivillisen jalankulkijan oikeuden ja seisoin keskellä tietä varoittamassa ohikulkevia. Ei vaan, pidin kyllä varani, ettei autoilijan tarvitse äkkijarrutuksia tehdä. Ei ollut piskin nappaaminen helppoa ei, mutta kunnialla siitäkin tilanteesta silti selvittiin.

Jotkut väittävät, että lumentulo saisi jo riittää. Miksi ihmeessä, kyllähän tuota vielä mahtuu tulemaan. Mielestäni kaikenlainen lumenkolaaminen on jonninjoutavaa hommaa, portaiden putsauksesta puhumattakaan. Jonnekin ne lumet vaan pihasta katoavat, keväällä viimeistään.