15.5. olisi Nikken tarkoitus startata alokasluokassa. Aikaa on siis jäljellä vajaa yhdeksän viikkoa. Joko pitäisi aloittaa kunnon treenaukset?

Ei vaan, johan tässä on reilun vuoden ajan harjoiteltu perusasentoa. Niin että milläkö mallilla on tällä hetkellä? Vallan hyvällä, koira istuu toisella lonkalla ja nojaa ohjaajaan, saattaa jopa välillä vilkaista ylöspän.

Luoksepäästävyys sujuu kohtuullisesti. Vielä meinaa nousta välillä vastaan, mutta onhan tässä vielä aikaa.

Paikallamakuu onnistuu kahden minuutin ajan sisätiloissa viiden metrin päässä. Ulkona ei ole taittu kokeilla vielä, paitsi yhteistreeneissä kerran koko kahden minuutin aikaa, jossa kävin minuutin kohdalla palkkaamassa. Pysyi. Pitänee treenata toisenkin kerran. Mutta onhan tässä aikaa.

Seuraaminen. Pitää katsekontaktia ajoittain ja joskus saattaa jopa olla oikealla etäisyydellä seuratessaan. Makupalasta pitää yhteistreeneissä päästä eroon, meinaa piski vielä olla liian kiinnostunut muista koirista. Mutta onhan tässä vielä aikaa.

Maahanmenoa otettiin ensimmäisen kerran muutama viikko sitten oikein kokeenomaisesti. Ihan oikeasti Nikke yllätti - se suorastaan syöksyy maahan käskystä! Siis kotona ainakin, joskus treeneissäkin. Varmuutta pitää saada lisää ja loppuasennon treenausta. Mutta ONHAN tässä aikaa.

Luoksetulo on aikasta mahtava. Vauhtia piisaa ja melkein osuu oikeaan kohtaankin. Myös yhteistreeneissä, häiriöissä. Tämä on niin lähellä oikeaa koesuoritusta, että varmasti ennätetään saada liike hyvään kuntoon. Kun onhan tässä vielä aikaa.

Seisomisessa jopa pysähtyy. Jopa heti. Jos huvittaa eikä ole häiriöitä. Sen sijaan ei meinaa malttaa pysyä aloillaan, kun palaan luokse. Lisää treeniä, MUTTA onhan tässä aikaa.

Hyppy taas, no joo. Otettiin pari viikkoa sitten tehokuuri hypyn opetteluun. 20 toiston jälkeen hyppäsi ensimmäisen kerran yhdellä käskyllä, kerran. Sitten palattiin lähtöasetelmiin. "Et sää laittanut namia esteen taakse, enpä hyppää." Aikaahan vielä on, mutta onko tarpeeksi?

Kokonaisvaikutus taatusti kärsii hyppy-loikka-pelletempuista ja ohjaajan pureskelusta (siis koira puree ohjaajaa), mutta haitanneeko?