... alkoi Pojun eilisen Laihian-näyttelyn arvostelu. Kumma juttU, Pojuhan oli suorastaan rauhallinen kehään mentäessä, kun oltiin kumminkin odoteltu jo reilut puolitoista tuntia omaa vuoroamme kehän laidalla. Oli meinaan PIKKUISEN hidasta tuomaritoimintaa neloskehässä! Kehä alkoi (tai ainakin olisi pitänyt alkaa, en tiedä, moneltako oikeasti alkoi) klo 9.30 ja ennen labradoreja oli vuorossa 23 koiraa kolmesta rodusta. Laskettiin ennakkoon, että viimeistään puoli yhdentoista maissa pitäisi labradorien aloittaa, mutta kyllä vaan oli jo lähemmäs puolta päivää ennen kehään pääsyä.

Päätavoite tähän näyttelyyn oli saada edes EH, että päästäisiin mukaan kasvattajaryhmään. Toki vähintään EH:t piti saada myös Valton, Elmon ja Lyytin. Ei ollut Koirantähden kennelillä laittaa varakoiria kehään, jos joku olisikin jäänyt Hyvään...

Porukan nuoriso-osasto aloitti. Valto oli omaan silmääni huomattavasti tasapainoisemman näköinen mitä Poju ja selkeästi vankempi kaikin puolin. Ei lihava missään nimessä, vaan labradorimainen. Yllätyinkin, kun Valto sai "vain" EH:n, ja odotin jo Pojulle enintään H:ta.

bl02-9-normal.jpg

Nuorten luokan Koirantähteläiset.

Pojuhan aloitti oman yksilöesiintymisensä perinteisesti eli pyrkien tuomarin syliin. Hampaiden katsomisessa vähän taisteltiin, mutta kohtuullisen hyvin mielestäni sekin osuus meni. Pojuksi hyvin...

bl02-5-normal.jpg

"Ihminen! Jeeee!"

Muu kopelointi sujui sekin varsin perinteisesti, eli pidin koiraa kaksin käsin kurkusta kiinni.

bl02-10-normal.jpg

Hanskat ovat pakolliset, kun Pojun kanssa kehään menee noutajataluttimen kera.

Juoksenteluosuudet menivät ihan hyvin, ainakin omasta mielestäni.

bl02-6-normal.jpg

Kameran valovoima ei meinannut sisällä riittää, mutta ihan hyviä kuvia kumminkin Elisa sai otetuksi.

Seisominen meinasi koko ajan valua makoiluksi, mutta saipahan Poju ainakin jalkajumppaa liikkuessaan ylös-alas-ylös-alas. Seisoskeluaika oli tuhottoman pitkä.

bl02-7-normal.jpg

Hyvinhän se näkyi seisseen, ainakin välillä.

Loppujen lopuksi päädyttiin velipojan kanssa samaan tulokseen eli saatiin myös EH. Nuoriso hoiti homman kasvattajaryhmää ajatellen ihan ok.

bl02-11-normal.jpg

"Mitä sä sait? Anna mulle! Näytä!"

Seuraavaksi olikin porukasta vuorossa valioluokan Elmo.

bl02-12-normal.jpg

Ehkä jonkin verran eroa Pojuun, muutakin kuin väri.

Elmo lopulta VAL ERI VAK 1 SA PU3.

bl02-13-normal.jpg

Osaa ne kokeneemmatkin näyttelykoirat irroitella.

Vielä oli vuorossa veteraaninarttu Lyyti, jonka vuoroa saikin odotella ikuisuuden. Joskus yhden jälkeen taisi Lyyti vihdoin kehään päästä.

bl02-15-normal.jpg

Kaikkien häslien äiti, tuumasi Auli ennen kehään menoa. Kieltämättä samoja piirteitä kuin monissa muissakin...

Hyvin esiintyi Lyytikin. Veteraanien ykkönen ERI:llä ja SA:lla. Lisäksi PN3.

bl02-14-normal.jpg

Näyttelykonkari nautiskelee.

Eikä siinä vielä kaikki Lyytin osalta, loppujen lopuksi Pojun emä oli koko näyttelyn kaunein veteraani!

bl02-16-normal.jpg

BIS1-veteraani, Koirantähden Lyyra 8-v.

Kun kerran kaikki Koirantähden koirat saivat sen vähintään EH:n, mentiin ilman suuria odotuksia vielä kasvattajaryhmä-kehään. Ainoina labradoreina muuten. Auli oli vahvasti sitä mieltä, että kunniapalkintoa tuskin saamme parilla EH:n koiralla, kun ryhmä oli aika epätasainen muutenkin, mutta niin vaan kävi, että KP sieltä tuli kumminkin! Ei tosin Pojun ja Valton ansiosta, ne olivat tuomarin mielestä hieman epätyypillisiä labradoreja...

bl02-8-normal.jpg

Lyyti ja pojat kasvattajaryhmässä. Elmo puuttuu kuvasta.

Kaikkinensa ihan kiva, joskin pitkä päivä. ERIä ja SAta odotellessa, seuraava näyttelymme aikaisintaan kesällä.

Lopuksi vielä Pojun arvostelu. Tuomarina Leila Kärkäs.

"Riehakas uros, jolla hyvä pää. Hieman vinot silmät antavat vieraan ilmeen. Hyvä kaula ja ylälinja. Alhainen hännänkiinnitys ja liikkeissä korkea häntä. Pysty olkavarsi. Hyvät takakulmaukset. Sopiva luusto ja rintakehä. Liikkuu riittävällä askelpituudella. Hieman lyhyt karva." NUO EH NUK 4.