Jep. Nikke osaa kaiken täydelisesti. Paitsi että a) se ei osaa muiden koirien läsnäollessa, b) se ei osaa seurata ilman makupaloja ja c) se ei osaa mitään, jossei satu huvittamaan. Mutta noin niinku muuten vallan loistava valmius ensimmäiseen kokeeseen.

Maanantaina tokosteltiin Rakun kanssa, kun muut menivät näyttelytreenejä. Eipä Nikkelle näyttelytreenitkään varmaan pahaa tekisi... Paikallamakuu ok, mitä nyt vähän kitisi. Seuraaminen meni maan haisteluksi, kun kentälle oli kylväytynyt makupaloja. Itse asiassa molemmat seuraamiset menivät pääosin mönkään. Liikkeestä maahanmenossa sama ongelma kuin ennenkin - maahan menee, mutta ylös ei nouse. Toisinpäin olisi tietysti pahempi, eli ei mene maahan, mutta istuu kyllä. Luoksetulo kohtalaisen ok, vaikka vaikeusastetta oli vähän lisätty, kun kutsuttiin Raku ja Nikke yhtä aikaa. Puoleen väliin menivät hyvin, sitten vilkuiltiin toista, kymmenen sentin päässä kävivät toisistaan ja molemmat päätyivät ohjaajansa luo. Sanoisinko, että kyllä minusta ihan kiitettävästi ääntä lähtee tarvittaessa. Liikkestä seisominen taas tökkii, varmaan viidennellä yrityksellä onnistui jotenkuten. Vaan hyppypäs onnistui hyvin tällä kertaa.

Tänään ei sitten niin hyvin ihan mennytkään. Paikallamakuussa vieraan musta koiran vieressä pysyi ensin kaksi sekuntia, vein takaisin, pysyi ehkä kymmenen sekuntia, vein takaisin, pysyi viisi sekuntia, vein takaisin... Lopulta rupesi pysymään, ehkä puolisen minuuttia, kun seisoin viiden metrin päässä. Toisella yrityksellä pysyikin jo paremmin, kun oli vain tuttuja vieressä. Näyttää vahvasti siltä, että paikallamakuu jätetään kokeessa väliin. Mutta katsotaan, onhan tässä vielä aikaa. Kai. Seurasi aika mukavasti, samoin liikkeestä maahanmeno ja seisominen onnistui. Kunnes. Samalla kentällä oli samaan aikaan noutajien nome-treenit, tai ei ihan kentällä, vaan viereisessä metsässä. Ja sekös Nikkeä häiritsi! Varsinkin erään noutajakouluttajan varsin kuuluvat EI-huudot saivat Nikken ihan sekaisin.HAU-HAU-HAU!!! Eikä rauhoittaminen meinannut onnistua. Huono hermorakenne? Vaan onnistuipa sitten hetken päästä kumminkin luoksetulo kuin myös hyppy.

Varsin luottavaisella mielellä menemme sunnuntaina hakemaan 17 pistettä, kuten jokunen viikko sitten unessa näin. Valitettavasti ei hajuakaan, mistä nuo pisteet muodostuivat, varmaan luoksepäästävyys 7 ja joku toinen liike, ehkä maahanmeno, vitonen? Vaan sehän selviää sunnuntaina. (Koe alkaa kymmeneltä alokasluokalla, puoli yhdeltätoista olen jo vajonnut maan alle.)