bl1217-kal5.jpg

Turvapaikanhakija?

Nikke ei tykkää yhtään, kun pukki pääsi karkuun. Ei ole Nikkellä puuhunkiipeämiskykyjä, kuten Mustilla ja Pojulla. Ei tuo kauan kumminkaan Nikkeä jaksanut häiritä, olihan sentään vähän lunta maassa eikä niin suunnattoman märkää kuin viime päivinä on ollut tapana olla.

Siitähän pääsimme sujuvasti vesiaiheeseen. Nämä minun aasinsiltani lähentelevät jo taidetta! Tässä syksymmällä piti taas ilmoittaa vesimittarin lukema kunnalle. MInulla on kolme mittaria luettavana, joista tällä kertaa kommelluksitta selvittiin vain yhden mittarin kanssa. Ensimmäisellä mittarilla katsoin uuden lukeman ja vertasin vanhaan. Olin pyrstölleni pudota: kulutus 400 kuutiota. Hups... On tainnut olla pesukone enemmänkin käytössä, ja ehkä se vuotava hana pitäisi kumminkin korjata. Tarkempi tutkimus paljasti. että ei se ihan niin paljon ollutkaan. Katsomani "edellinen mittarilukema" olikin mittarin numero. No, aina ei voi onnistua.

Kotona yritin olla tarkempi. Vaan kuinka kävi: näytti siltä, että kulutus oli 2000 kuutiota. Miten voi kuluttaa 2000 kuutioa vettä ilman että itse huomaa niin paljon kuluttaneensa? 5500 litraa vettä joka ikinen päivä? Varsinkin, kun normivuosien kulutus on ollut 50-70 kuutioa? Ei, minulla ei ole uima-allasta, johon vaihtaisin veden päivittäin tai edes viikottain. Tarkistin asian moneen kertaan (siis lukeman, en etsinyt uima-allasta). Kyllä, vanha lukema tuo (eikä ollut mittarinumero tällä kertaa), uusi lukema tuo. Erotus 2000. Ai jaa, ehkä katson uuden lukeman kumminkin tuosta puolen metrin päässä olevasta "uudesta" vesimittarista, josta olen sen katsonut viimeiset liki 20 vuotta... Jopa tippui kulutus murto-osaan.