Järvis KK palkitsee vuosittain kerholaisten parhaan noutajan. Toissa vuonna saatiin Pojun kanssa kasaan ruhtinaalliset viisi pistettä yhdestä ERIstä näyttelyssä, viime vuonna jäätiin tyystin pisteittä. Tälle vuodelle on jo kertynyt vitoset taippareista ja tokosta, tänään yritettiin hakea näyttelypisteitä Kinnulasta.

Etukäteen ei oikein ollut mitään odotuksia näyttelyn suhteen. Tuomarista ei ollut mitään tietoa ennakkoon, kun ei ole arvostellut labradoreja ennen. Alustavasti hirvitti jo siitäkin syystä, että näyttelyyn oli tulossa vain seitsemän labradoria eli tuomarissa saattoi olla jotain, jota emme kasvattajan kanssa tienneet. Tai sitten vähäisen ilmoittautumisen syynä oli yksinkertaisesti näyttelyn korkea ilmoittautumismaksu. Jännitti myös ensiesiintyminen käyttöluokassa, sinnehän piti mennä siksikin, kun siellä on kilpailu vähäisempää kuin avoimessa luokassa.

Vaan kuinka kävi. Labradoriuroksia oli neljä. Kaikki käyttöluokassa. Ensimmäisenä arvosteltu, omaa silmääni ulkonäöllisesti miellyttävä uros sai EHn. Tuomari mittasi kaikki koirat, mitä ei kovin usein tietääkseni labradoreissa tapahdu. Pojullahen ei ole ongelmia koon suhteen, vaikka se näyttääkin pieneltä - Poju on normikokoinen, useimmat näyttelyurokset hieman liiankin isoja. Siis korkeudeltaan. Ainakin korkeudeltaan. Ongelma olisi lähinnä mittaamisessa, kun eipä sitä ole isommin harjoiteltu. Kun ei niitä labradoreja kerran mitata... Yllättävän hyvin mittaus kuitenkin sujui, samoin hampaiden näyttö isommitta kiemurteluitta, kuin muukin koiran kopelointi. Tuomari oli selvästi varuillaan riehakkaan labradorin läsnä, vaikutti säpsähtävän joka kerta, kun Poju nykäisi häntä kohti. Kumma juttu. Ko. Kumma juttuko? Poju liikkui hyvin, mutta seisomaan en sitä saanut kunnolla. Yllättäen saimme silti ERIn ja pääsimme kilpailuluokkaan. Neljästä koirasta kaksi sai ERIn, toiset kaksi EHn. Toiseksi jäätiin ja ilman SAta, mutta hienosti meni Pojun näyttely tällä kertaa. Viisi lisäpistettä kiertopalkintoonkin, tai oikeastaan kymmenen, kun lisälajeista tulee aina +5 p.

Tuomarina Marjatta Pylvänäinen-Suorsa.

Erinomaiset mittasuhteet. Hyvä koko ja luusto. Hyvä pään muoto. Hyvät korvat & silmät. Tasapainoinen ylälinja. Hyvä hännän asento ja pituus. Vahva täyteläinen syvä runko. Hyvin kulmautunut edesta ja takaa. Liikkuu hyvällä askeleella. Riittävästi kulmautunut. Hyvä karvanlaatu. KÄY ERI KÄK 2.

Ei taida Poju-pien enää sopiakaan narttukehään?