Että semmoinen tokokoe tällä kertaa. Nuuh, nuuh, maiskis, mässyn. Eipä paljon lohduttaneet tuomarin sanat palkintojen jaon jälkeen, että hän on lähtenyt tokokehästä labradorin kanssa 35 pisteellä. Tuomarina siis Ilkka Sten, Raumalta asti ja ihan oli mukava.

1. Luoksepäästävyys 10 (Hirmuinen tärinä tuomarin lähestyessä ja maltti petti, kun tuomari totesi koiran keräävän vauhtia singahtaakseen syliin. Poju siis nousi morjenstamaan tuomaria tuossa vaiheessa.)

2. Paikallamakuu 0 (Jätettiin taas suosiolla väliin, mitä sitä suotta muiden koetta pilaamaan. Otettiin keskenämme kehän ulkopuolella hihnan mitan päässä ja pysyi kyllä, tosin jälleen siirtyi sammakkoasentoon puolen minuutin paikkeilla ja pää pyöri suuntaan jos toiseen.Tuskin olisi paikallaan pysynyt, jos kauempana olisin ollut.)

3. Seuraaminen hihnassa 6 (Alkuun kulki ihan hyvin mukana, jäljestäen tosin, mutta mukana, lopussa hajut vei kokonaan ja hihna kiristyi aika pahasti. Taisi olla paikallamakuun herkkuhajuinen kohta, kun Poju alkoi jopa lussuttaa maata.)

4. Seuraaminen vapaana 0 (Taas pysyi alussa suurinpiirtein mukana, juoksuosuuden jälkeen häipyi omille teilleen hajujen perässä. Tällä kertaa luoksetulon lähtöpaikalle nyysäämään.)

5. Maahanmeno 9 (Ei mitään muistikuvaa koko liikkeestä. Ihan hyvin vissiin meni kumminkin.)

6. Luoksetulo 0 (Lähti vauhdilla kohti, sitten muisti hihnaseuraamisen aikana löytyneen hajun ja vaihtoi suuntaa.)

7. Seisominen 0 (Pysähtyi ensin, sitten alkoi valua sivusuunnassa haistellen. "Miten mä palaan vierelle, kun tuo liikkuu koko ajan?!!?)

8. Hyppy 7 (Mentiin ihan esteeseen kiinni, joten joutui hyppäämään yli ennen kuin pääsi haistelemaan. Oli viiden sentin päässä, ettei poistunut kehästä. Sain jopa perusasentoon, kun vähän vauhditin käskyjä.)

9. Kokonaisvaikutus 7 (Taisi tulla vähän labradorilisää... "Oikein hyvä jälkikoira", tuumasi tuomari. Voinen siis syytää osan huonosta menestyksestä kasvattajan kontolle, mitäs myi tokokoiraksi jälkivalion pojan.)

Pisteet yhteensä 61 eikä jääty toiseksi viimeiselle kuin reilut sata pistettä. Eipä ollut meistä apua kerhon joukkueelle, vaan toiseksi jäätiin Kaijan ja Rainan erinomaisesta (AVO1 173 p) ja Niinan ja Siidan erittäin hyvästä (VOI1 257 p yhdellä nollalla!) suorituksesta huolimatta. Joukkueitahan oli suorastaan kaksi. Hieman marmatin piirin tokovastaavalle, kun joukkuekisassa palkittiin vain paras. Ei oo reilua, kyllä Poju olisi pyttynsä ansainnut.