Yleisön pyynnöstä: Hyvää marraskuuta! Nyt on velvollisuudet hoidettu, vai mitä?

No ei vaiteskaan. Laitetaanpas lyhyt uutiskatsaus kuluneesta kuukaudesta.

Koirarintamalla ei mitään uutta, paitsi että Nikkeliini täytti viisi vuotta reilu viikko sitten ja Turren kuolemasta tuli kuluneeksi samoin viisi vuotta muutama päivä sitten. Perinteinen "Näin Nikke ja kaverit syövät maksalaatikkokakkua" -kuva jäi nyt ottamatta, kun Nikke ja kaverit eivät syöneet maksalaatikkokakkua. Ostin vaihteeksi jotkut annosruoat, isoja vuokia, joita pitäisi Nikkellekin tarjota kymmenen purkkia päivässä, jos sitä ruokaa pelkästään söisi. Pojun syömisestä ei olisi kuvaa ennättänyt edes ottaa, se oli kertahotkaisu ja miltei tukehtuminen, kun koko annos piti kerralla vetää napaan. Juu, ei tuommoisia Pojulle enää.

bl11-01.jpgbl11-02.jpgbl11-03.jpgbl11-04.jpgbl11-05.jpg

Synttärisankari sai kuin saikin puunsa. Ei vaan näyttänyt loppujen lopuksi hyvää olevankaan.

Niin joo, Pojusta ja ruoasta puheenollen, onhan tässä jotain uutta tapahtunutkin. Poju siirtyi tyystin pois nappularuoasta, kun olevinaan mikään ei ole sopinut. Ruokaa on pitänyt antaa aivan valtaisat määrät, eikä sittenkään massaa ole kertynyt. Hoikka koira on toki parempi kuin aikoinaan Nikin kaltainen läski, mutta rajansa kaikella. Ei miltään koiralta (unohdetaan vinttikoirat, ne mitään oikeita koiria ole) kuulu mielestäni kylkiluiden näkyä, kun koira seisoo rauhassa paikallaan. Poju siis alkoi syödä Yrjölän puuroa jauhelihan kera. Annostus on vielä hakusassa, edelleen, vaikka useampi viikko ollaan jo ruokaa syöty. Laitoin aluksi puuron (desi kaikkia viljoja -määrällä) joukkoon puoli kiloa jauhelihaa. Seuraavaan tuplasatsiin (kaksi desiä kaikkia viljoja) laitoin hieman enemmän lihaa eli 1,5 kiloa. Nyt viimeisimmässä satsissa oli jo kaksi kiloa jauhelihaa. Jokohan rupeaisi riittämään? Annostusta olen myös lisännyt pikkuhiljaa, kun Poju alkoi jo näyttää välillä suorastaan laihalta hoikan sijaan. Nyt saattaa olla oikea määrä, ehkä. Laitan siis valmiin ruoan (puuroon sekoitettu jauheliha sekä öljy) 7,5 desin pakastusrasioihin, joista kolmen päivän annokset (kaksi päivässä) jääkaappiin ja loput pakastimeen. Pitäisi vaan saada isompi uunivuoka, kun ei tuosta 4-5 litran puuroannoksesta riitä edes viikoksi evästä... Eli paljon menee ruokaa nytkin ja tuskin on sen halvempaa - en tiedä, vielä en ole laskenut - kuin nappulatkaan, mutta toisaalta nyt jotain imeytyykin, koska jätökset ovat pienentyneet huomattavasti nappularuokaan verrattuna.

bl11-08.jpg

Tämän "marjapuuron" minä jätän suosiolla väliin.

bl11-06.jpg

Hoikka on hän.

Mustilla ei ole ruoan imeytymisen suhteen valitettavasti mitään ongelmia.

bl11-07.jpg

Hän taas ei ole ollenkaan hoikka.

Ostettiin siskon perheen kanssa porukalla uusi auto. Tai no, uusi ja uusi. Vuosimallia 1994 eli vaatimattomasti vasta parikymppinen. Taidan omia itselleni keskikolmanneksen, takapäässä on vessa ja etupäässä rahareiät eli moottori ja tankin suuaukko (luulen).

bl11-09.jpg

Nyt kelpaa huristella kauemmaskin koiraharrasteisiin!

En muuten laittaisi lainkaan pahakseni lakia, joka kieltää juoksuisten narttukoirien lenkittämisen yleisillä teillä tai ylipäätään kotipihansa ulkopuolella. Mutta siitä lisää toiste.