Lähdettiin Pojun kanssa Raahen ryhmänäyttelyyn ihan vain ajatuksena käydä samalla reissulla tapaamassa raahelaisia tuttuja. Otettiin matkan varrella kyytiin seuraksi ja valokuvaajaksi Leila, koska hän tuntee nämä samat lapinkoiraihmiset kuin minäkin. Tokihan takaraivossa kummitteli elokuinen serti, vaikka realistisesti ajatellen EHta pidin todennäköisempänä. Mutta tuloksesta viis, reissu oli kiva joka tapauksessa.

unnamed%5B2%5D.jpg

Tuomari oli oikein mukava, mm. kun Poju hampaiden näytössä kellahti selälleen, tuomari vain totesi, että onnistuu se näinkin. Tuomarina Kirsi Nieminen, jolta olemme kerran ennenkin käyneet hakemassa EHn (toukokuussa 2014), tuolloin arvosanaa alensi karvanlähtöaikainen niukka turkki. Labradoriuroksia oli näyttelyyn ilmoitettu 21, joista ainakin yksi oli pois. Kehässä pyöri myös tuomariharjoittelija, jota pidän osasyynä ankaraan arvosteluun - vain 5 SAta uroksille.

Erittäin hyväntyyppinen. Taakselaskeva kallo-osa. Kuono-osa tulisi olla täyteläisempi silmien alta. Hieman vinot silmät. Erinomainen kaula ja hyvät lavat. Olkavarret voisivat olla viistommat. Erinomainen runko. Hyvä raajaluusto. Hyvät takakulmaukset. Tänään niukka karva. Hieman alhainen hännän kiinnitys. Takaliikkeet jäävät rungon alle. Esitetään hyvin. KÄY EH KÄK 4.

unnamed%5B1%5D.jpg

Lopussa tuomari vielä kehui Pojun erinomaista kuntoa ja harmitteli liikkeitä. Toisenlaisella vauhdilla ilmeisesti olisi Poju juossut paremmin, mutta eipä tietenkään olla moista treenattu kuukausiin. Mutta toisaalta, eikö se nyt kumminkin ole parempi, että takaliikkeet jäävät rungon alle kuin että ne menisivät rungon päälle?

unnamed%5B5%5D.jpg