... kai. Talvellahan pitää olla lunta. Paitsi että...

... oliko pakko tulla kaikki talven lumi kerralla?

... oliko IHAN pakko sataa ensin äärettömän märkää räntää, joka juuttui ilman pakastuessa puihin ja joka paikkaan?

... oliko pakko tulla kerralla niin paljon märkää lunta, että puut taipuivat sähkölinjojen päälle ja sähköt pätkivät?

... kun sähköt kerran pätkivät liiallisen lumentulon takia, kuoli työmaalla ensin yksi bensa-automaatti, sitten puolen vuorokauden päästä toinen ja kaikkinensa koko viikonlopun ajan oli täysi työ saada edes tavalliset bensamittarit toimimaan. (Vaan "ammattilainenhan" hoitaa tämmöiset asiat tuosta vaan: siinä vaiheessa, kun tuntuu, että peli on nyt menetetty ja myyntiä jatketaan arkena, käydään resetoimassa sähköhuoneessa IFC66-laitetta ja kaikki paitsi automaatit toimii taas. Eikä kerrota kenellekään, että on omin päin menty räpläämään laitteita.).

bl0115-05.jpg

Vaan Nikke tykkää säästä ainakin tällä hetkellä suunnattomasti. Ulkona oli päivällä parikymmentä astetta pakkasta ja siinä vaiheessa, kun Nikke huomasi Pojun hyytyvän hankeen, päätti karvakoira ottaa ilon irti. Mikäs sen mukavampaa kuin ajaa pieni labra-reppana kinokseen ja estää pääsy sieltä pois! Hauskaa oli, kunnes ilkeä emäntä pisti stopin karvattoman koiran kyykytykselle.

bl0115-01.jpgbl0115-02.jpgbl0115-03.jpgbl0115-04.jpg

Annoin viimein periksi ja ryhdyin kuitenkin ruokkimaan pikkulintuja tänäkin talvena. Yllättäen fasaaneille, peltopyille ja pupusille tarkoitettu kauratarjoilu maistuu myös pikkutirpoille. Varmaan ovatten keltasirkkuja, joiden ei nyt tarvitse tiaisten kanssa tapella lintulaudalla. Niitä fasaaneja ja peltopyitä ei muuten ole vielä näkynytkään, paitsi fasun jäljet tiellä kaukana kauroista.

bl0115-06.jpg

Yleensä lintuja on enemmän, vaan...

bl0115-07.jpg

... piakkoin ei tuonkaan vertaa.

bl0115-08.jpg

Keskimmäinen tirppa ei olisi päästänyt muita tipusia apajille, vaan mulkoili aika pahasti yrittäjiä.

bl0115-09.jpg

Vasemmalla ylhäällä on vissiin jokin kummitustirppa?

bl0115-10.jpg

Ken on hän? Urpiainen? Keltasirkku? Joku muu? Eikä oo ainakaan punatulkku.