Harmi-Katti sai jokunen viikko sitten lahjaksi satelliittipaikantimen. CatTraQ on aikasta näppärä vekotin, paitsi ettei se aina näytä ihan oikein, jos kissi tai ylipäätään laite on sisätiloissa. Vaikkapa parinsadan metrin heitoilla paikannuksessa ollaan äkkiä ison tien väärällä puolella. Kun laitteen tiedot ensimmäisen kerran purettiin tietokoneelle katsottavaksi, olin saada shokin. Siis oikeasti - kattiainen muka kulkenut jossain vaiheessa kantatien yli, jatkanut siitä viivasuoraan vielä kylätien yli ja sitten jonkin ajan kuluttua pyyhältänyt toiseen suuntaan reilun kilometrin päähän. Kaikenkaikkiaan kantatien ylityksiä oli muistaakseni viisi, ja minä kun olin elänyt siinä uskossa, ettei tuo eläin mene lähellekään isoa tietä. No tuota, tarkemman tarkastelun jälkeen todettiin, että nuo paikannukset olivat ajalta, jolloin vekotin oli sisätiloissa työpöydällä. Eli ei ihan tainnut pitää paikkaansa. Jotenkin kyllä ihmetytti kissan vauhtikin, kun tietoja tarkemmin katsoin - kyllähän joku gepardi vissiin kuuttakymmppiä kulkee, mutta että kotikissa...



Gepsi-kissa.

Vaan näyttihän se ihan todellisiakin tietoja, kun vain osasi niitä oikein tulkita. Ilmeisesti vekotin ei ihan oikein saa tietoja, jos kissa on vaikkapa tuolla ulkorakennuksessa. Mitenkään muuten ei ole mahdollista, että Katti muka olisi ollut klo 12.00 kotipihassa, 12.03 parinsadan metrin päässä kantatien tuolla puolen ja jälleen 12.05 kotipihassa. Lienee ollut navetassa tuonkin ajan, nukkumassa mokomakin hiirikissa. Kovasti kartalle piirtyneet tiedot osoittivat kissan pyörineen ihan pihapiirissä, yhtenä päivänä oli saattanut käydä miltei naapurissa asti, jollei se ollut myös virheilmaisu. Katsotaan sitten kesällä, tuleeko laajempia kaarroksia.



Ilo ylimmillään, kun paikantimen kanssa kissi ulkoilemaan lähti.

Piti tähän vielä lisätä Pojun vesileikkejä, mutta jääköön toiseen päivään, kun taas pitää työmaalla käväistä välillä. Laitetaan nyt kumminkin esimakua tulevasta.



Kuvan laatu ei päätä huimaa, mutta näkyypähän Pojun uusin villitys hyvin.