On tämä vaan ollut kumma vuosi. Ensin ei tullut talvea. Sitten jäi kevätkin väliin. Tuli kesä, ensimmäinen, jonka jälkeen lykkäsi viimeiset lumet toukokuussa, sitten taas hellettä ja lopulta kalenterin mukaan kesän alkaessa siirryttiin kevätkeleihin ja keväisiin mittarinlukemiin. Juhannuksena vähän lisää lunta pohjoiseen eikä täällä etelämmässäkään pahemmin hikoiltu. Viikko juhannuksen jälkeen alkoi oikea kesä ja sitähän on nyt jatkunut jo kuukauden verran. Eikä loppua valitettavasti näy, päinvastoin. Lämpömittari kipusi tänään jo reilusti yli 30 asteen ja HERMOT MENEE! Kesäkuun +11-15 astetta olisi riittänyt ainakin minulle ja koirille ihan hyvin. Koirakoulussa ei käy ketään, kun on niin kuuma, ja Poju ei todellakaan ole saanut niin paljon häiriötreeniä kuin olisi tarvittu ensi viikon koetta ajatellen. Eipä silti, treenit nyt on muutenkin olleet vähän niin ja näin, varsinkaan taipparitreeniä ei olla tehty oikeastaan lain, kun Poju oli uintikiellossa. Mitäpä sitä suotta sitten variksiakaan kuivalta maalta noutamaan...

Ja vali vali. Ihan oikeakin valituksen aihe olisi. Minulta katkaistiin tieliittymä alkukesästä. Oikea järjen riemuvoitto sekin homma, liittymä poikki ja uutta tietä toista sataa metriä, että saan kulkea toisesta, vähintään yhtä vaarallisesta liittymästä kantatielle. Mutta pitäähän toki tietyömiehille jostain saada töitä. Alunperin piti katkaista nimenomaan se toinen liittymä, senpä takia en hoksannutkaan mennä tiekokouksenn kun asiasta päätettiin. Eipä silti, ettäkö valituksesta mitään hyötyä olisi ollut. Meni noita muitakin taloliittymiä tämän meidän lisäksi, vaikka taatusti asukkaat valittivat. Jotenkin ehkä saattaa peltoliittymien vähentämisen ymmärtää, kun sinne pellolle nyt kumminkin mennään vain muutaman kerran vuodessa, mutta talojen liittymät olisi voinut jättää tykkänään rauhaan. Vaan tämän mukaan eletään, ainakin toistaiseksi.

bl08-33-normal.jpg

Tästä ei enää kuljeta...

bl08-32-normal.jpg

... vaan tästä.

bl08-31-normal.jpg

Uusi tie toisesta suunnasta.

bl08-30-normal.jpg

Vaan paranipahan ainakin työmatkanäköala, näen minäkin järven joka aamu. Ja päivä. Ja ilta.

Piti vihdoin putsata tästä talosta kattokin, pitkästä aikaa jollei jopa ensimmäistä kertaa sitten peltikaton asennuksen joskus reilu 10 vuotta sitten. Oli meinaan pikkuisen kertynyt risuja ja oksia ja käpyjä ja havunneulasia. Jossain vaiheessa tuli mieleen, että kaipa sen katon olisi voinut puhdistaa vähän järkevämpäänkin aikaan kuin kymmenen jälkeen illalla, eipä olisi kukaan tullut ihmettelemään katolta pudonnutta ennen aamua, jos jalka olisi pahemmin lipsunut. Turvanarut on humpuukia. Vaan kaipa ikä alkaa jo tehdä tehtävänsä, hetken piti katonharjalla äimistellä, mitä on aikeissa tehdä, ennen kuin työhön ryhdyin.

bl08-21-normal.jpg

Ihan katon alareunalle en tohtinut kumminkaan mennä, kun tuntui tossu lipsuvan tuossa likaisella alueella.

bl08-24-normal.jpg

Loput kerättiin seuraavana aamuna näppärästi traktorin kauhasta käsin.

bl08-25-normal.jpg

Tuli sitä tavaraa riittämiin alas ihan lakaisemallakin.

bl08-22-normal.jpg

Lopuksi oli tarkoitus ottaa hieno järvinäköalakuva. Jäi sitten ottamatta, kun ei näköjään ole järvinäköalaa.

Laitetaan nyt vielä ennen ja jälkeen kuvat kesäautosta. Pikkaisen kirpaisi renkaiden hinta, mutta jos nyt ajatellaan positiivisesti, että edelliset renkaat olivat parikymmentä vuotta, niin jos nämä kestävät saman, niin eipä tuo sitten niin paha olekaan vuotta kohden. Katsastusmies oli viime kesänä vihjannut, että kantsis välillä vaihtaa renkaatkin.

bl08-34-normal.jpg

Ennen...

bl08-26-normal.jpg

ja jälkeen. On se ihan nätti.